Appelazijn & huishouden

Appelazijn in het huishouden

Dat appelazijn veelzijdig is wist u waarschijnlijk al, maar wist u ook dat appelazijn in het huishouden een hoop (giftige) middelen kan vervangen? Zo kan appelazijn als schoonmaakmiddel worden gebruikt, het kan onkruid tegen gaan en geuren neutraliseren.

Appelazijn als natuurlijk schoonmaakmiddel.
Appelazijn is een goed middel om mee schoon te maken, wist u dat troebele appelazijn soms zelfs meer bacteriƫn kan tegengaan dan de gebruikelijke schoonmaakmiddelen? Daarnaast is appelazijn ook een stuk voordeliger dan de meeste schoonmaakmiddelen.
Om appelazijn als schoonmaakmiddel te gebruiken mengt u een deel appelazijn met een deel water. Dit mengsel kunt u bijvoorbeeld bewaren in een plantenspuit zodat u het mengsel altijd gereed heeft voor gebruik. Maakt u zich geen zorgen om de azijngeur tijdens het schoonmaken, deze verdwijnt wanneer het azijn opdroogt.Appelazijn tegen kalk.
Ook wanneer u last heeft van kalkaanslag kan appelazijn u een helpende hand bieden. Laat het een paar uurtjes in een beetje appelazijn weken en de kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ook kun je aangekalkte voorwerpen afnemen met een doekje appelazijn. Dit werkt het best met onverdunde appelazijn.

Appelazijn tegen vieze geuren.
Appelazijn zorgt ervoor dat vieze geuren sneller verdwijnen.
Zet een schaaltje appelazijn in de buurt van een vieze geur en u zult merken dat de geur sneller zal verdwijnen.

De ramen schoonmaken met appelazijn
Meng 1 deel water met 1 deel voor een natuurlijk schoonmaakmiddel voor de ramen van het huis.
De ramen zullen hun oorspronkelijke glans terugkrijgen. Gebruik voor het afnemen van de ramen kranten of een pluisvrije doek voor een streeploos resultaat.

Appelazijn als onkruidverdelger.
Appelazijn kan ook gebruikt worden als een natuurlijke onkruidverdelger.
Een groot voordeel van deze onkruidverdelger is dat het niet giftig is en dus kunt u het veilig gebruiken wanneer u kinderen of huisdieren in u huishouden heeft.
Om appelazijn als onkruidverdelger te gebruiken mengt u ongeveer 2 liter appelazijn met een half kopje zout en een halve theelepel afwasmiddel in een plantenspuit. Schud het mengsel goed door elkaar en uw natuurlijke onkruidverdelger is klaar voor gebruik.

huishouden met appelazijn

1 reactie

1 reactie op “Appelazijn & huishouden

  1. ik heb in de douche tussen de kasten in wat appelazijn laten vallen kan er niet bij om het schoon te maken nu is de geur wel heel erg aanwezig. de ramen staan al open weet u nog een andere oplossing om de geur eerder uit de douche te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *