Appelazijn tegen kalkaanslag

Appelazijn tegen schimmel

appelazijn tegen kalkaanslagAppelazijn is een goed middel om te gebruiken bij het schoonmaken van de badkamer en keuken. Het is zelfs gebleken dat zijn net zo desinfecterend kan werken als een bleekmiddel.

Omdat de badkamer en keuken vochtige plaatsen zijn, zijn deze gevoelig voor schimmels. Zoals alle andere azijnsoorten werkt ook appelazijn antischimmel, dus schimmel in de badkamer kunt u eenvoudig wegkrijgen met een scheutje appelazijn.

Appelazijn tegen kalkaanslag

Daarnaast helpt appelazijn ook goed tegen kalkaanslag. Maak bijvoorbeeld de kranen en spiegels schoon met een azijnsopje, en laat losse onderdelen in een bakje met appelazijn weken zodat het kalk op kan lossen. Ook de wasmachine kunt u ontkalken met behulp van wat appelazijn. Draai de wasmachine zoals gebruikelijk maar voeg er en scheutje appelazijn aan toe. Het kalk in de wasmachine zal door het azijn oplossen, daarnaast verdwijnen ook meteen eventuele muffe geurtjes uit de was.

1 reactie

1 reactie op “Appelazijn tegen kalkaanslag

  1. Ik lees dat appelazijn ook zou werken tegen vlooien en teken bij honden. Je zou het dan door drinkwater moeten doen. Is dit bekend!? En in welke verhouding zou ik dan moeten mengen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *