Appelazijn bij een te hoog cholesterolgehalte

Uw cholesterol op een natuurlijke manier verlagen met appelazijn.
Cholesterol bestaat uit bouwstoffen die door het lichaam worden aangemaakt en door het lichaam worden getransporteerd door middel van eiwitten (lipoproteïnen).Wanneer er sprake is van een te hoog cholesterolgehalte, kunnen sommige eiwitten zich gaan nestelen in de wanden van de slagaders. Hierdoor vernauwen de bloedvaten en kan het bloed niet goed meer door de aderen stromen. De kans op hart en vaat-ziekten wordt hierdoor dan ook vergroot. Het is daarom erg belangrijk om een te hoog cholesterolgehalte te verlagen.

Een vernauwing in de ader

U kunt op verschillende manieren uw cholesterolgehalte verlagen, enkele voorbeelden:

 • Regelmatig bewegen
 • Gezond eten
 • Niet te veel alcohol denken
 • Niet roken
  Ook kan de arts u eventueel medicijnen voorschrijven die het cholesterol verlagen. Vernauwingen in de bloedvaten kan dus hart en vaat-ziekten als gevolg hebben, het is daarom belangrijk dat de bloeddoorstroming wordt bevorderd.
  Pectine is een vezel die goed kan bijdragen aan een verlaging van het cholesterolgehalte. Cholesterol bindt zich namelijk aan pectine en kan op deze manier het lichaam verlaten.
  Appelazijn bevat pectine en kan daarom op een natuurlijke manier bijdragen een het verlagen van het cholesterolgehalte. Daarnaast regulier appelazijn de bloeddruk en werkt het bloedzuiverend. Appelazijn kan dus niet alleen het cholesterol verlagen maar draagt ook bij een goede bloeddoorstroming.

  Appelazijn nemen

  Wanneer u appelazijn wilt gebruiken tegen een te hoog cholesterolgehalte neemt u voor een goed resultaat iedere ochtend een glas water met een eetlepel appelazijn.

  Indien deze smaak u tegenstaat, kunt u ook één van de andere appelazijn drankjes proberen.

  Dat appelazijn de cholesterol verlaagd is nog niet aangetoond bij mensen, wel is dit inmiddels bewezen bij ratten.

  Toch zijn er al aardig wat gevallen bekend waarbij het cholesterol daadwerkelijk is verlaagd, waarbij het leefpatroon op het nemen van appelazijn verder niet is veranderd.5 reacties

5 reacties op “Appelazijn bij een te hoog cholesterolgehalte

 1. Nee, het is niet schadeijk in deze hoeveelheid (1 eetlepel op 1 glas water). Neem uw medicijnen na de maaltijd in, maar als de medicijnen voor de maaltijd moeten, laat er dan een half uurtje tussen zitten

 2. Appelazijn zou ik zeker niet tegelijk met medicatie innemen.
  Ik heb een keer een glas water met een lepel appelazijn genomen en snel daarna een tablet magnesiumcitraat. Het begon toen luid te borrelen in mijn maag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *