Appelazijn tegen kalknagels

Kalknagels en appelazijn

Kalknagels (ook wel schimmelnagels) worden veroorzaakt door een schimmel onder de nagel.
Meestal ontstaan kalknagels op de grote teen, maar het kan ook voorkomen op de andere teennagels en zelfs op de vingernagels. Een kalknagel is te herkennen aan de verkleuring van de nagel (deze wordt meestal geel, bruin of groen), de nagel wordt dikker (en brokkelig onder de nagel) en kan zelfs (gedeeltelijk) los gaan laten.

Kalknagels zien er niet alleen lelijk uit, ze zijn ook nog eens zeer besmettelijk. Je loopt dus het risico dat je anderen of andere nagels bij jezelf besmet. Daarnaast kun je ook klachten krijgen doordat de nagel dikker wordt, hierdoor kunnen ze in je schoenen zeer gaan doen. Het is dus raadzaam om de kalknagel te behandelen.Er zijn verschillende manieren om kalknagels te behandelen, helaas is dit een langdurig proces omdat de nagel is aangetast en uit moet groeien. Het duurt enkele maanden voordat de kalknagel plaats heeft gemaakt voor een nieuwe mooie gezonde nagel. De meest bekende manieren zijn:

De nagel volledig verwijderen
De huisarts kan de kalknagel (onder verdoving) volledig verwijderen. Meestal groeit de nagel dan weer gezond terug. Echter blijkt het soms zo te zijn dat er ook dan weer een nieuwe kalknagel groeit.

Zalfjes tegen kalknagels
Als je op internet zoekt naar kalknagel behandelingen kom je al snel diverse zalfjes tegen die je van de kalknagel af zouden helpen. Helaas als er naar ervaringen hiermee wordt gezocht, blijken deze zalfjes vaak toch niet te werken.

Pillen tegen kalknagels
De huisarts kan ook pillen voorschrijven tegen de kalknagel (terbinafine).
Deze pillen moet je dagelijks slikken voor een paar maanden (meestal 3 a 4 maanden). Echter zijn deze pillen niet helemaal zonder risico’s, zo kunnen ze bijvoorbeeld je lever aantasten. Vaak adviseert de dokter dan ook om na een maand pillen te slikken de lever te laten controleren.
Ook kunnen deze pillen invloed hebben op de smaakpapillen, dit kan tijdelijk zijn maar in een enkel geval is dit een blijvend probleem. Daarnaast blijkt helaas ook dat deze pillen niet altijd werken.

Appelazijn tegen kalknagels
Appelazijn staat onder andere bekend om zijn werking tegen schimmels en bacteriën. Doordat een kalknagel ontstaat door een schimmel zou appelazijn je op een goedkope en natuurlijke manier van de schimmelnagel af kunnen helpen. Om de kalknagel te behandelen gebruik je pure appelazijn. Dit breng je dagelijks aan op en voor zover mogelijk, onder nagel. Je kunt het azijn aanbrengen met een wattenstaafje, maar je kunt ook klein voetenbadje vullen en de nagel daar even in laten weken. Vaak zie je na enkele dagen de verkleuring van de nagel verminderen. Het is belangrijk om de nagel te blijven behandelen tot de beschadigde nagel helemaal is uitgegroeid. Daarnaast is het ook van belang om het azijn elke dag aan te brengen. Op die manier voorkom je dat de schimmel terug groeit.

Een ander huismiddel tegen schimmelnagels
Een ander huismiddel tegen schimmelnagels waar zeer veel positieve ervaringen over te vinden zijn is vicks vaporub. Dit zalfje wordt normaal gesproken op het lichaam gesmeerd om verkoudheid en verstopte luchtwegen tegen te gaan, maar zou ook goed werken tegen kalknagels. Om Vicks Vaporub te gebruiken tegen kalknagels smeer je dagelijks de nagel in met de zalf. Plak de nagel vervolgens af met een pleister. Herhaal dit dagelijks tot de kalknagel volledig is uitgegroeid.

kalknagels

28 reacties

28 reacties op “Appelazijn tegen kalknagels

 1. Florine je weet dat mensen die elkaars grammatica constant corrigeren hele vervelende mensen zijn? Wat maakt het jou nou uit of iemand een woord wel of niet goed spelt? Laat iemand gewoon in zijn of haar waarde. De mensen hier weten heus wel wat Henry bedoelt.

 2. Robin, ik denk niet dat mensen die grammatica vervelende mensen zijn. Dat is een loze bewering. Maar laat iedereen correcte spelling gebruiken, dat voorkomt hinderlijk lezen door anderen en bovendien zullen ook minder misverstanden kunnen ontstaan.

 3. Beste Mensen

  Ik maak mijn appelazijn zelf. Zeer gemakkelijk. Neem een bio appel ( liefst een zoete) , snij die in stukken. Neem een wekpot , leg de appels met schil en al op de bodem, leg er een steen of iets zwaar op en zit die een centimeter onder water . Na drie weken is de appelazijn een feit

 4. Typisch Nederlands. Dat superioriteitsgevoel en denken dat men beter is of dat een ander dom is, wanneer men de Nederlandse taal niet goed beheerst of schrijft. Alsof jullie alle talen van de wereld spreken, hypocrieten!!

  • Hallo Marius,

   Bij mij heeft appelazijn zeker geholpen tegen een kalknagel.
   Ik heb hiervoor de nagels dagelijks met een wattenstaafje appelazijn aangestipt (ook aan de voorkant van de nagel, zodat het er een beetje onder kan lopen) en zag dat de verkleuring binnen enkele dagen al minder werd. Na een poosje zag de nagel er weer uit als voorheen.

 5. in de troebele appelciederazijn zitten de levende bacteriën en die moet je hebben. Die eten de schimmel op. De heldere appelciderazijn heeft die levende bacteriën niet meer. De troebele appelciderazijn werkt ook goed om verkeerde bacteriën in je maag-darm kanaal te bestijden. Een eetlepel appelciderazijn in een glas water, één of twee maal daags. B.v. bij Candida onbalans.

 6. Schimmelinfecties en kalknagels kunnen duiden op de onbalans in je darmflora door het eten van teveel suiker, zetmeel e.d. Op suiker en zetmeel groeien bacteriën snel. Vaak ook de foute bacteriën zoals Candida Albicans. Er moet een goede balans zijn in de verschillende soorten bacteriën in je darmflora. Candida Albicans mag niet meer dan 20% van die darmflora uitmaken.

  Appelciderazijn helpt om die balans te herstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *