Appelazijn tegen ringworm

Wat is ringworm?

Appelazijn tegen tinea

Ringworm is een veel voorkomende schimmelinfectie van de huid, ook wel tinea genoemd. Ringworm beïnvloedt het vaakst de huid op het lichaam, de hoofdhuid, de voeten, of de lies. Ondanks de naam het doet vermoeden heeft deze infectie niets te maken met een worm. De naam dankt zich aan het feit dat ringworm meestal te herkennen is aan een ronde rode ring op de huid.

Ringworm komt voor bij mensen van alle leeftijden, maar komt vooral veel voor bij kinderen. Het komt het vaakst voor in warme, vochtige klimaten. Ringworm is een besmettelijke ziekte en kan van persoon tot persoon worden overgedragen door contact met geïnfecteerde huidgebieden of door het delen van een haarborstel of andere persoonlijke verzorgingsproducten. Het is ook mogelijk om besmet te raken met ringworm na in contact te zijn gekomen met de kleedkamer of zwembadoppervlakken. De infectie kan ook van invloed zijn op honden en katten, en huisdieren kunnen de infectie overdragen op mensen. Het is gebruikelijk om verschillende gebieden van ringworm in verschillende delen van het lichaam tegelijk te hebben.

Appelazijn tegen ringworm

Wanneer je te maken krijgt met ringworm, wil je uiteraard zo snel mogelijk van deze infectie af. Je kunt hiervoor naar de huisarts. Hij of zij zal je een zalf of tabletten kan voorschrijven, maar het is ook mogelijk om de infectie met huismiddelen tegen te gaan.
Huismiddelen bieden een goedkope en snelle oplossing voor een breed scala aan problemen. Meestal zijn ze ook volledig natuurlijk, wat betekent dat je je zich geen zorgen hoeft te maken over schadelijke toevoegingen of irriterende ingrediënten. Dit geldt ook voor appelazijn.

Appelazijn is zuur en bijna al het gebruik en de gezondheidsvoordelen ervan kunnen worden toegeschreven aan het azijnzuur van de cider. Dit azijn zit ook boordevol een aantal verschillende mineralen, aminozuren en vitamines, die allemaal bijdragen aan het gebruik van de gezondheid.

Appelazijn is een veel voorkomende remedie voor de behandeling van ringworm. Omdat, zoals we het hebben gehad, ringworm een ​​schimmelinfectie is, kan het azijnzuur in appelciderazijn worden gebruikt om de schimmel te doden. In feite verandert de azijn de samenstelling van de huid, met name de pH, waardoor het voor de schimmel onmogelijk wordt om te blijven leven.

Appelciderazijn kan ringworm echter niet zo snel genezen als geavanceerdere behandelingen.
Je zul de appelciderazijn waarschijnlijk minimaal 30 dagen moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat de infectie volledig is genezen. Binnen die tijd zult u waarschijnlijk merken dat de infectie begint te verdwijnen en genezen, evenals de jeuk en schraalheid verminderd.

Hoe gebruik je appelazijn om ringworm te behandelen?

Zoals bij de meeste ringwormbehandelingen, wordt appelazijn op de huid aangebracht. De beste manier om de azijn aan te brengen, is met behulp een watje of wattenstaafje. Dep het watje of wattenstaafje dat doordrenkt is met het appelazijn aan op de geïnfecteerde plek.

Behandel alle delen van het lichaam die de rode uitslag van ringworm vertonen.
Houdt de azijn minstens 30 minuten per keer op het oppervlak van de huid.
Voor het beste resultaat, herhaal je dit proces minstens twee keer per dag.
Mocht je na 10 tot 14 dagen nog steeds geen vermindering van de ringworm zien dan is het raadzaam om alsnog de huisarts te raadplegen om te kijken voor een alternatief middel.

Zijn er nadelen aan het behandelen van ringworm met appelciderazijn?

Over het algemeen is appelciderazijn een effectief huismiddeltje dat kan worden gebruikt om ringworminfecties te verwijderen. Het kan echter langer duren om te werken dan andere behandelmethoden, zoals traditionele zalfjes en crèmes. Ben je op zoek bent naar een volledig natuurlijke en goedkope manier om een ringworminfectie te behandelen? Probeer appelazijn dan eens! Zorg ervoor dat de infectie regelmatig en consequent wordt toegepast voor het beste resultaat. Houd er rekening mee dat er misschien alternatieve methoden moeten worden gezocht wanneer de azijnbehandeling niet binnen twee weken werkt.