Appelazijn tegen wratten

Wratten verwijderen met appelazijn

Een wrat is een eeltachtige vergroeiing op de huid die vaak op de handen en voeten voor komt. Wratten kunnen spontaan komen en gaan, de meeste mensen hebben ze dan ook wel eens gehad.
Wanneer wratten niet vanzelf weg lijken te gaan kunt u uw huisarts raadplegen.
De huisarts kan de wrat eventueel wegsnijden of u een middel voorschrijven om de wrat te verwijderen. Enkele middelen tegen wratten kunnen echter wel ontstekingen veroorzaken.

De wrat zelf weghalen

Je zou de wrat ook zelf kunnen proberen te verwijderen op een natuurlijke en goedkope manier met appelazijn.
Op het internet zijn meerdere verhalen te vinden waarbij appelazijn heeft geholpen bij het verwijderen van wratten. De personen die dit hebben uitgeprobeerd zijn zeer enthousiast over hoe appelazijn hun op een eenvoudige en snelle manier van de wratten af heeft geholpen, vaak werkte dit zelfs nog beter dan de middelen die zij eerder voorgeschreven hebben gekregen.

appelazijn tegen wrattenWratten verwijderen met behulp van appelazijn
Om dit natuurlijke middel tegen wratten te gebruiken heeft u het volgende nodig:
– Appelazijn
– Wattenschijfjes
– Pleisters

Hoe verwijder je zelf een wrat?

Doe elke avond wat appelazijn op een wattenschijfje. Plaats het wattenschijfje tegen de wrat met behulp van de pleister. U kunt de pleister de hele nacht laten zitten of als u wilt zelf 24 uur.
Verwissel wel elke avond het wattschijfje met appelazijn en de pleister voor een nieuwe.

De wrat zal binnen enkele dagen reageren op het azijn en wat beginnen te zwellen. Na 1 á 2 weken zal de wrat volledig zijn verdwenen. Om er zeker van te zijn dat de wrat niet terugkomt kunt u het best wanneer de wrat is verdwenen nog een paar dagen door gaan met het behandelen van de plek met appelazijn. De eerste dagen van de behandeling kan het zo zijn de wrat vervelend gaat aanvoelen wanneer u het azijn aanbrengt, dit wordt vanzelf minder, hiervoor zou u eventueel een pijnstiller kunnen nemen.

14 reacties

14 reacties op “Appelazijn tegen wratten

 1. Hi. Mijn zoontje van bijna 6 heeft last van waterwratjes. Ik behandel sinds kort de wratjes met appelazijn. Op doe het op een watje met een pleister. De volgende morgen haal ik het weg. Het lijkt de goede kamt op te gaan. Er vormen namelijk korstjes. Maar zijn hele huid eromheen begint geïrriteerd te raken en hij zegt ook dat het pijn doet. Wat zal ik doen in deze situatie? En ervan uitgaande door te gaan…. Hoe lang ga je door met de watjes met appelazijn op de wratjes te doen?

  Dank vast. Groet Sabine

  • Ik Zou de plek rond de wrat afplakken met leukoplast( mits je daar tegen kunt) en dat daarna met blanke nagellak aflakken rond de wrat, zo voorkom je irritatie v d gezonde huid als je het watje met appelazijn met de pleister eroverheen doet. José, ex- pedicure.

 2. Ik heb 12 jaar geleden genitiale wratten opgelopen op de schaamlippen. Was naar de huisarts geweest en hij heeft de wratten aangestipt .Ik kon er totaal niet tegen omdat het heftig ging branden. Me huisarts heeft me toen doorverwezen naar het ziekenhuis om ze te laten wegbranden. Ik moet zeggen dat de wratten nooit meer zijn terug gekomen. Ik daarnaast ook een inwendig onderzoek gedaan om te kijken of me baarmoeder mond ook besmet was met wratten. Maar dat was niet het geval. Ook niet bij de anus of zo. Het was alleen op de buitenschaamlippen.

  Maar nu zit ik met een probleem. Ik heb nu allemaal littekens op me schaamlippen waardoor me huid heel oud eruit ziet. Het lijkt op een olifantenhuid om het zo te zeggen.Ik was naar de dermatoloog gegaan en zij heeft mij een samengestelde crème voorgeschreven maar het irriteert de schaamlippen enorm. Ben ik dus ermee gestopt.Ik lees veel ervaringen dat appelciderazijn goed werkt. Ik heb het 3 dagen gebruikt voor het slapen gaan en ik liet de watje erop zitten tot de volgende dag. Het brand wel!! Maar nu zijn de littekens witgrijs geworden.maar ik merk wel dat de littekens iets minder zijn geworden, maar nog niet de gewenste resultaat. Moet ik nu hiermee verder gaan?

 3. Beste middel in mijn ogen tegen wratten is kleurloze nagellak. Wratten leven van zuurstof dus als je nagellak opsmeert dan sluit je de zuurstoftoevoer af en stikt de wrat. Na elke wasbeurt of elk contact met water verse nagellak op doen en binnen de week is de wrat weg. Ik spreek uit ervaring!

  • Ha lydia, wat is je ervaring met de nagellak? Ik heb ze al jaren onder mijn voet ooit weg laten snijden en k denk wel 30xaan laten stippen door de huisarts maar niets werkt tot nu toe.

 4. Wratten van zuurstof afsluiten kan echt goed werken. Mijn zoon had lang wratten op de voetzolen, was pijnlijk. Ik gaf hem tea-tree (etherische olie) om erop te doen, dat is namelijk antiviraal, en dat deed hij en hij plakte er zelf van die grijze ductape bovenop en liet het een 5-tal dagen zitten. Gevolg : wratten weg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *