Ontgiften met appelazijn

Wat wordt bedoeld met het lichaam ontgiften?
Ontgiften houdt in dat het lichaam van binnen extra wordt gereinigd.
Resten die bijvoorbeeld in de darmen blijven hangen en verstoppingen
kunnen veroorzaken worden weggespoeld. Hiermee worden ook slechte bacteriën in het lichaam verminderd/verwijderd. Ontgiften wordt ook wel detoxen of ontslakken genoemd.

Doordat de organen weer schoon zijn, zijn ze in staat om beter te functioneren. Het lichaam ontgiften kan het lichaam dan ook een flinke boost geven zowel van binnen als buiten. Enkele voordelen die meestal worden ervaren na een ontslakkende kuur:

 • Meer energie.
 • Een mooiere (minder vette) huid.
 • Verbeterde stoelgang.
 • Minder last van een opgeblazen gevoel.
 • Een verbeterde weerstand.
 • Het verliezen van vet.
 • Een verbeterde spijsvertering.

Er zijn verschillende manieren om het lichaam te ontgiften, zo kunt u bijvoorbeeld een sapkuur of een detoxdieet volgen. Er zijn ook verschillende kuren te koop om het lichaam te ontslakken, maar vaak zijn deze kuren vrij duur. Met appelazijn is het mogelijk om het lichaam om een natuurlijke en voordelige manier te ontgiften.Hoe kan het lichaam worden ontgift met appelazijn?
Om het lichaam te ontgiften wordt meestal een kuur gedaan, dus een bepaalde periode wordt de appelazijn genomen. Hiervoor neemt men 3 keer per dag een glas water of vruchtensap met daarin 2 á 3 eetlepels appelazijn. Troebele appelazijn zorgt hierbij voor een beter resultaat dan heldere appelazijn.

Voor het beste resultaat is het belangrijk om veel water te drinken tijdens de kuur en voldoende te bewegen. Dit zorgt er namelijk voor dat de afvalstoffen het lichaam nog makkelijker en sneller kunnen verlaten.


Hoe lang duurt de kuur om het lichaam te ontgiften met appelazijn?
Hoe lang de kuur duurt, hangt af van het lichaam. Bij de ene persoon zal dit sneller gaan dan bij de ander. Een factor die hierin meespeelt, is in hoeverre het lichaam gereinigd moet worden. Iemand die vaker een detox-kuur doet zal sneller klaar zijn met de kuur dan iemand die het voor de eerste keer doet. Meestal wordt voor de kuur zo’n 2 tot 4 weken aangehouden. Na 1 á 2 weken zijn meestal al wat resultaten merkbaar.

De eerste dagen kan het zijn dat de ontlasting dunner is door de afvalstoffen die het lichaam verlaten. Ook kan worden opgemerkt dat de urine na enkele dagen helderder wordt.
27 reacties

27 reacties op “Ontgiften met appelazijn

  • Beste John

   Dit zijn inderdaad eetlepels, mocht je het te veel (te zuur) vinden dan kun je ook een minder grote hoeveelheid proberen. De werking zal dan wel wat minder sterk zijn.

  • Dat is goed, voor een 1e kuur is een maand lang genoeg. Dan kun je het resultaat ook goed zien. Het beste is om het meer als 1x te doen maar dan mag het ook minder lang om je lichaam te ontgifen.

   • zegt:Zo voelt het ook! Met zo’n programma ben ik bang dat je de geonwe’ dagen juist veel ongezonder gaat eten met het idee dat het dan juist wel mag. Het voordeel van 28 dagen is dat je nieuwe gewoontes maakt. Maar het voelde als een eeuwigheid, haha

 1. Als je een appelazijn-ontslakkingskuur doet, mag je dan eten? De ontslakkingskuren die ik ken verbieden het om tijdens te eten! Hoe moet je nou in hemelsnaam anders 4 weken overleven als er geen suiker in dat goedje mag?
  Zo is er de citroensapkuur waarbij je veel ahornsiroop in je sap moet doen en dat je op die manier van de nodige energie voorziet.

  • Goedemorgen,

   Tijdens het ontslakken met appelazijn kun je gewoon eten.
   Voor het beste resultaat neem je voor iedere maaltijd wat appelazijn en drink je voldoende water voor een goede afvoer van de afvalstoffen.

  • HoiJoke, ik begreep er ook van dat het 3 eetlepels moeten zijn.Op advies van een natuurwinkel De Gier hier in Tilburg neem ik er 2 elke keer en meteen water er achteraan. Zo werkt het ook al duurt het wat langer..
   groetjes…Opaatje

  • Hoi Joke,
   Neem voor het gemak een slok van appelazijn troebel en daarna meteen wegspoelen met water. 3x op een dag 20 a 30 minuten voor de maaltijd. Door de appelazijn word het eten beter verteerd. Ik doe het zonder eten alleen water. Als je dit zo lang mogelijk volhoud zul je merken dat je huid er veel mooier, gezonder en er zachter uitziet. En het is heel goed voor de lijn! Een kuur duurt maximaal een maand. Topproduct, wel de troebele variant, heel natuurlijk voor je lichaam. Verkrijgbaar bij de BodyShop of andere winkels. Ik zou het proberen!

 2. Goede middag

  Kan iemand de vraag (ook van ALMA) beantwoorden
  Ik gebruik ook bloedverdunners en cholestorol verlagers
  Mag dit samen?

  MVG
  Marij

  • Hoi Marij, als je bloedverdunners gebruikt waarvoor je bij de trombosedienst onder controle bent. Zou ik me een paar dagen na het starten laten controleren en daarna een tijdje regelmatig blijven controleren om te zien of je INR goed blijft.

   • Brigitte zegt:Je hebt het gedaan en dat is een oieiwvnnrng. Laatst hoorde ik over een detox. Je kunt kiezen uit twee opties: een dag detox, een dag gewoon of vijf dagen gewoonven twee dagen detox per week. Misschien is dit makkelijker vol te houden.

 3. Ik heb appelazijn gewoon in de supermarkt gehaald, heldere beetje goudkleurig (merk tromp&rueb) is dat ook goed of beter troebele halen? Ik had een week lang urine getest en die bleek te zuur, nu moet ik ontzuren en ontgiften (heb ook last van m’n buik en huid, men denkt lekkende darmsyndroom) kan dat dan door n aantal weken drie maal daags deze appelazijn te gebruiken??

  • Ilona, ik raad jou aan om een biologische troebele appelazijn te kopen, verkrijggbaar in reformwinkels = écht de beste !
   Ik gebruik 3 theelepels per dag…van eetlepels kreeg ik heftige buikpijn…

   • Ik ook! Had last van mijn maag en darmen en verstopping. Het werkte binnen 1 uur maar ik werd er supermisselijk van. Leek me niet echt de bedoeling.

  • er zijn meer en meer aanwijzingen dat het lichaam basisch maken wijs is, voor alle ziekten en ook om die te voorkomen

   ik geloof dat met voeding je een heel eind kan komen
   ook bij kanker, net als ik geloof dat we onszelf kunnen helen vanuit ons pure wezen. Door gezond te eten, veel groenten, veel plantaardige producten, kleine tot geen porties dierlijke producten, noten zaden granen paddestoelen, plantaardige olien en vetten worden we lichter in bewustzijn en omgekeerd. Door lichter in bewustzijn te worden gaan we vanzelf die dingen eten.

 4. Beste ,

  FpAls eerst wil ik je een hele fijne kerst wensen en een vroege gelukkige oud en nieuw. !!

  Mijm vraag is.. Natuurlijk wil ik tijdens kersy zeker aan tafel eten.
  En ja .. Het is heet erg maar olibollen en wat gourmets zorgen voor te veel vett in je lichaam..
  Is het dan zeler verstandig om van te voren een beker appelazijn met water en citroen te drinken.
  Zodat het all de vett stoffen weg spoeld?

  Ik wil uet graag weten … Anders moet ik mij zelf verboden tijdens kerst om niets te eten 🙁

 5. Ja het ontgift, ontrekt zuren uit je bloed en lichaam en ik doe er steeds wat honing bij voor de smaak wat te temperen.
  Eventueel zoeten met stevia, ideaal voor diabetici.
  Kaneel met honing is bovendien een ideale weerstandbooster.

 6. Tegen acne werkt het ook erg GOED! Ik doe een cm appelazijn in een glas en vul dit aan met water. Je merkt al heel snel dat doorbrekende puisten minder pijnlijk worden. Wel de rauwe variant nemen die niet verhit is (uit de bio winkel).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *