Appelazijn voor het uiterlijk

Appelazijn is niet alleen goed voor het innerlijk, het kan ook uw uiterlijk een flinke oppepper geven.

Appelazijn is op verschillende manieren te gebruiken voor het uiterlijk. Zo is appelazijn te gebruiken als tonic (eventueel verdund met water), maar het kan ook met uw dagelijkse crème worden gemengd en ook het drinken van appelazijn kan bijdragen een een boost voor uw uiterlijk. Appelazijn kan de huid mooier en zachter maken, maar kan ook helpen bij diverse huidklachten.

De huid

Appelazijn voor het uiterlijkAppelazijn kan goed helpen tegen verschillende huidklachten zoals:

– Acne (puistjes)
– Een droge huid
– Huidschilfers
– Eczeem
– Een vette huid
– Een bleke huid

Appelazijn bevat fruitzuren die de huid reinigen en de PH-waarde (zuurte) van de huid weer neutraliseren. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid verbeterd waardoor de huid beter gereinigd wordt. Daarnaast zorgt een goede doorbloeding van de huid ook tegen huidsveroudering en rimpels. Een mooi natuurlijk alternatief voor antirimpelcreme. U kunt de appelazijn puur of verdund aanbrengen als een tonic.

Ga voorzichtig te werk bij de huid rond de ogen wanneer u de appelazijn puur als tonic gebruikt. Het zuur kan de ogen irriteren. Eventueel kunt u voor de huid rondom de ogen de appelazijn verdunnen met water. Indien er appelazijn in de ogen terecht komt kunt u dit het best uitspoelen met een ruime hoeveelheid water.

Niet alleen als tonic is appelazijn een oppepper voor de huid, door appelazijn te verwerken in een drankje kunt u ook werken aan een mooie zachte huid. Appelazijn zorgt namelijk voor een goede doorbloeding waar de huid ook veel profijt van heeft.

9 reacties

9 reacties op “Appelazijn voor het uiterlijk

 1. Ik loop al jaren met eczeemklachten rond, waaronder rondom mijn ogen, waardoor ik er moe uitzie en moe voel door “zware” en jeukerige oogleden. Van de dermatologie uit het VU krijg ik crèmes o.b.v. hormonen, die gewoon niet helpen en daarnaast de weerstand van de huid verlagen. Ik heb daardoor al een koortslip-achtige infectie van mijn oogleden opgelopen… Geen pretje.

  Ik ben gestopt met die cremes. Sinds een week gebruik ik appelciderazijn zoals hierboven beschreven. Daarnaast drink ik 2x 2 theelepels, gemengd met een glas water. Het resultaat is super! Ik heb veel minder last. Geen jeuk. De huid rondom mijn ogen is zacht i.p.v. droog en schilferig. Was altijd sceptisch m.b.t. “natuurgekkies”, maar dit is echt geweldig.

    • Hoi Jan,
     Breng een beetje appelazijn aan op een wattenschijfje en reinig hiermee je gezicht, gebruik het als een tonic. De huid rondom de ogen is dun en gevoelig dus verdun het met water voor rondom de ogen. Voor een extreem resultaat drink ook de kuur erbij voor een halve of hele maand. Ongeveer een slok appelazijn troebel en daarna wegspoelen met water, 20 a 30 minuten voor de maaltijd. Kan ook zonder eten, dan ga je hard!

    • appelazijn helpt ook voor psoriasis
     had al enkel maanden last van psoriasis aan een grote teen, had alles geprobeerd, met de behandeling mat appelazijn is het helemaal genezen.gewoon watten met appelazijn erop, plastiekje er rond en laten trekken
     s’morgens groot glas warm water, appelazijn en acaciahoning drinken op de nuchtere maag

 2. Ik gebruik azijn na het scheren, ik scheer dus heel mijn hoofd en daarna lekker met appelazijn er over heen, het brand lekker, o ja, ik scheer zonder scheerzeep, alleen met water en klop het mesje schoon, hierdoor neem je de oude schilferlaag sneller van je huid, resultaat, ik ben 60, mensen denken echt dat ik 45 ben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *