Appelazijn tegen acne (puistjes)

Iemand die last heeft van acne kan hier erg onzeker over zijn. Vaak zit het in het gezicht en is het dus goed zichtbaar.
Er zijn tal van middeltjes om de puisten te bestrijden, maar veel van deze middelen zijn chemisch.
Met appelazijn is acne op een natuurlijke manier te verminderen.
Hoe ontstaat een puistje?
In de huid liggen allemaal talgkliertjes die talg maken waardoor de huid soepel en zacht maken.
Talg is een vettige substantie dat gebruikt wordt als een soort “smeer” voor de huid.
Wanneer er te veel talg wordt aangemaakt (vaak rond de pubertijd door de hormonen) kunnen de talgklieren verstopt raken.
Er ontstaat dan een ophoping van talg, dit wordt een mee-eter of comedo genoemd.
Bacteriën die zich in de huid bevinden kunnen de talg in deze ophopingen omzetten in vetzuren.
Door deze ophoping en vetzuren zal het kliertje uiteindelijk openscheuren.
Vervolgens kan dit gaan ontsteken door bacteriën in de aangrenzende huid, hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Puisten verminderen:
Wanneer u last heeft van acne wilt u er dus voor zorgen dat er minder talg wordt aangemaakt in de huid en dat er geen ophopingen in de poriën ontstaan. Het overmatig aanmaken van talg in de huid kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen voeding, stress en hormonen hier bijvoorbeeld een grote invloed op hebben. Sporten helpt daarentegen de ophopingen tegen te gaan, door te transpireren worden de poriën gereinigd en kan de talg de huid beter verlaten.
Daarnaast is het ook belangrijk de huid regelmatig (het liefst 2 keer per dag) goed te reinigen om verstoppingen en irritaties te voorkomen.

Appelazijn tegen puistjes:
Appelazijn zorgt ervoor dat de PH-waarde (zuurgraad) van de huid op een natuurlijke manier wordt neutraliseert.
De huid is dan weer in balans waardoor de huid weer optimaal kan functioneren en er ook minder talg geproduceerd zal worden. Daarnaast werkt appelazijn de bacteriën die puisten veroorzaken tegen. Een tonic van appelazijn zorgt tegelijkertijd ook voor een optimale reiniging van de huid.
Om appelazijn tegen acne te gebruiken kunt u er dus voor kiezen om dagelijks de huid te wassen met appelazijn tonic.
Wanneer er een puist opkomt, kan deze ook alleen behandeld worden door de puist aan te stippen met een beetje appelazijn.

1 reactie

1 reactie op “Appelazijn tegen acne (puistjes)

  1. Hallo Cellulitis,ik ben blij dat je zo enthousiast bent,het klopt dat het een bejete merkwaardig is om op deze manier over afvallen te schrijven,ik zal dan ook proberen om me nader te verklaren.Zelf heb ik jarenlang geworsteld met mijn gewicht,en probeerde het ene crashdieet na het andere,zonder resultaat.Lichamelijk voelde ik me ook niet al te fit.Op een dag ging de knop om,ik hield mezelf voor om een jaar lang te letten op wat ik eet,en daarbij te bewegen op een manier die voor mij prettig voelt.Op deze manier had ik veel meer aandacht voor mijn gevoel,lichaam en leerde ik om te gaan met de signalen van mijn lichaam.Ik wandelde veel in het bos,ook weleens met gezelschap,ik kan me daar helemaal weer opladen,de natuur geeft veel energie.Op deze manier ben ik 15 kilo afgevallen,en die is er niet meer aangekomen.Ik eet overigens normaal,en daarbij snoep ik ook wel eens,maar omdat je lichaam en geest in balans zijn kan dat ook gewoon.Je staat gewoon op een andere manier in het leven,je hebt meer aandacht voor de dingen om je heen,en niet zo gefocust op het moeten eten.een soort mindfullness afvallen is het.Aandacht op het hier en nu,aandacht voor je eten,en minder focus op de calorien,energie opdoen in de natuur.Voor vragen kun je altijd bij mij terecht,en een intake gesprek is altijd gratis,warme groet,Lilian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *