Appelazijn drinken, een appelazijn drankje maken

Appelazijn als drankje

Appelazijn is erg zuur en daarom is het niet goed voor de maag om dit puur te drinken, daarnaast is het ook niet lekker om puur te drinken. Om appelazijn toch drinkbaar te maken kunt u er het best een drankje van maken;

Tips: Appelazijn drinken, diverse drankjes:

 • Appelazijn drankje 1

Appelazijn met water. Om de appelazijn minder zuur te krijgen kunt u een klein deel azijn mengen met koud water.
Voeg 2 á 3 eetlepels appelazijn toe aan een groot glas water en roer het goed door. Vindt u het drankje alsnog te zuur dan kunt u meer water toevoegen. Hoe meer water u aan het drankje toevoegt, hoe minder zuur het drankje wordt. Dit drankje is zeer geschikt wanneer u appelazijn drinkt om af te slanken.

 

 • Appelazijappelazijn drinkenn drankje 2

Appelazijn met honing. Om het appelazijn beter te laten smaken kunt u ook honing toevoegen aan het drankje. Voeg aan een glas water 2 eetlepels water en 2 eetlepels honing toe en roer dit goed door. De smaak wordt hiervan niet alleen beter, maar u maakt op deze manier ook een goed drankje dat helpt tegen keelpijn.

 Appelazijn met sap. Appelazijn is goed te mengen met verschillende soorten sapjes bijvoorbeeld appelsap. Op deze manier verdwijnt de zure smaak grotendeels en is het goed te drinken. Voeg aan het glas sap 2 á 3 eetlepels appelazijn toe  en roer dit goed door. Dit drankje is zeer geschikt wanneer u voor het eerst begint met het drinken van appelazijn.

Ook healty-guru Dr. Oz (bekend van The Dr. Oz Show en The Oprah Winfrey Show) raadt om af te vallen een appelazijn drankje aan, grapefruitsap met 2 eetlepels appelazijn. Het artikel waarin Dr. Oz verteld over dit drankje kun je hier lezen.

Dr. Oz te gast in de Oprah Winfrey Show

Advies voor het gebit.

Omdat het zuur van het appelazijn het glazuur van uw tanden aan kan tasten is het raadzaam om de drankjes te drinken met een rietje of om na het drinken nog even te spoelen met een glas water. Het is niet verstandig om meteen na het drinken van een appelazijndrankje uw tanden te poetsen. Op die manier poetst u namelijk het zuur van de appelazijn in de beschermlaag van het gebit. Wacht minimaal een uur met het poetsen van uw gebit. Op die manier blijft ook uw gebit gezond.

Wennen aan appelazijn.

De eerste keer dat u een appelazijndrankje drinkt zult u dit waarschijnlijk niet lekker vinden. U kunt daarom ook het best beginnen met appelazijn in combinatie met een sapje. Op die manier proeft u niet zoveel van de appelazijn. Daarnaast zal de smaak ook wennen, wanneer u eenmaal een poosje appelazijn drinkt zal u waarschijnlijk merken dat het steeds makkelijker te drinken wordt. Mocht u toch niet aan de smaak kunnen wennen dan kunt u eventueel ook nog appelazijn capsules overwegen. De capsules zullen ook effect hebben maar zijn wel minder effectief dan het vloeibare appelazijn omdat er een lage concentratie appelazijn in zit.

Wanneer appelazijn nemen?

U kunt het appelazijn het best een half uur voor iedere maaltijd nemen (3 keer per dag).
Wanneer u appelazijn in de ochtend neemt is het wel verstandig om eerst even iets te eten (bijvoorbeeld een cracker) zodat u de appelazijn niet hoeft te nemen op een lege maag.

54 reacties

54 reacties op “Appelazijn drinken, een appelazijn drankje maken

 1. Beste, Ik ben een aantal weken zwanger. Ik heb ontzettend last van vermoeidheid. Op internet lees ik dat appelazijn ook geschikt is tegen vermoeidheid, maar is het niet schadelijk voor de baby? Ik ben ongeveer 7 weken zwanger. Groetjes, Sher

 2. Ik wil graag appelazijn proberen, maar ik ben erg benieuwd wat u nu bedoelt met 2 eetlepels water in n glas water doen. Ongetwijfeld is of het glas gevuld met azijn en met voegt 2 lepels water toe, of men moet 2 lepels azijn in n glas water doen, welk van de 2 is het?

 3. Mix het volgende voor een fijne gezonde drank om af te vallen.:

  Per dag in een fles van 750 ml (=3/4 liter)

  -600 ml Water.
  – 60 ml Appelazijn. (troebele versie)
  – 60 ml Slimpie. (=limonadesiroop vetvrij)

  Fles even schudden en je hebt een hele gezonde afval drank welke erg goed smaakt.
  Verdeeld over de dag voor iedere maaltijd een glas vol nemen.

  Ben in 2 maanden 10 kilo kwijt !!!

  succes ermee.

  • Ivet, Slimpie is een suikervrije limonade. je weet wel, limonadesiroop, het soot siroop wat je bij water doet waardoor je ranja krijgt. Je kunt het in elke supermarkt vinden.

 4. hallo ik drink nu 2 jaar appelazijn
  ik doe 3 eetlepels appelazijn in een glas en een eetlepel slimpie
  dit vul ik aan met water
  ik ben hier inmiddels 23 kg mee afgevallen

 5. wat ik ook nog even wil zeggen is toen ik begon met appelazijn te drinken had ik astma en moest hier 5 maal per dag medicijnen voor nemen na 2weken had ik geen medicijnen meer nodig appelazijn zuivert namelijk de luchtwegen ik raad het zeker aan voor astma patienten

  groetjes Henk

 6. Ik ben vandaag (21/12 13.40u) begonnen met:
  1) scheutje appelazijn in een glas
  2) aanvullen met lauw/warm water

  (Belangrijkste) reden: ik ging 30min geleden op de weegschaal staan nadat ik vd 3e keer vanaf vanmorgen een “grote boodschap” had gedaan..

  Ik was zéér benieuwd “hoeveel” ik hierdoor was afgevallen…..
  Tot mijn schrik was ik 4 (VIER!!) kilo zwaarder dan de laatste keer dat ik mij had gewogen…

  Eerlijkheid dwingt mij te vertellen dat ik met name de laatste dagen onregelmatig, niet altijd gezond, minder groente als normaal, en wanwege de decembermaand inmidd al 5 oliebollen op heb (sinds 3wkn).

  DIT IS DE LIMIT !!
  Ik heb inmiddels het halve glas appelazijn met lauw water op…
  en ga hier nu mee door….

  Keep you all informed vanaf nu…

 7. Heb bioappelciderazijn gekocht van AH, heb het gemengd met 1/2citroensap, 1l water en 2 soeplepels water. Kvond da ni lekker. Heb deze morgend 1/2 citroen en 1 appelsien geperst met daarin 2 soeplepels appelciderazijn Dit smaakte veel beter. Mag dat ook om af te vallen

 8. Ik lees steeds dat er gesproken wordt over eetlepels toevoegen, maar moet dit niet theelepels zijn?

  Ikzelf gebruik op een glas ranja 2 tot 3 theelepels en dat is al vrij zuur.

 9. Ik zie dat iedereen Slimpie aanprijst maar als daar Aspartaam in zit dan zou ik het maar laten staan als je leven je lief is want van Aspartaam krijg je kanker

   • Over Slimpi siroop met aspartaam. Je kunt van aspartaam tumoren krijgen, dus het is net zo slecht, al dan niet slechter voor je gezondheid dan het innemen van suiker. Als je appelazijn neemt voor je gezondheid, dan is mengen met limonade met aspartaam een beetje dubbel.

  • Ja hoor waar krijg je niet kanker van en wel heel overdreven reactie van je kun je beter niks eten en binnen blijven want stel je voor je kan ook onder auto komen !!!!!

 10. Meng 2 theelepels BIOLOGISCHE APPELAZIJN liefst zonder toevoegingen ( en geen gewone azijn) met 5 lepels appelmoes en 1 eetlepel zuivere honing. Roer dit goed door elkaar. Neem de helft hiervan in de morgen. Na het ontbijt ….
  (Eet dit wel door het op je tong te leggen en door te slikken, zonder je tanden te raken omdat het zuur niet zo goed is voor de tanden en je hiermee op den duur anders tandpijn kunt krijgen, ook kun je een wat breder rietje gebruiken) 30 minuten lang mag je nu niet je tanden poetsen….

  Neem daarom een kopje Salie- kruiden thee en spoel hiermee een beetje je mond, je kunt de thee gewoon opdrinken. De andere helft van het mengsel na het avond-eten. En… eindig weer met een kopje Salie- kruidenthee daarmee spoe je weer je mond, je kunt ook meer Salie-thee drinken als je daar voor voelt.

  Het is beslist niet nodig om teveel APPELAZIJN te nemen, het doet zijn werking wel ! groetjes Melin

  • Ben je gewend aan het mengsel kun je iets minder honing toevoegen maar zeker ! een driekwart eetlepel dit omdat het dan makkelijker naar binnen glijd.

   Let er op dat je echt zuivere honing neemt !

 11. appelazijn is fantastisch,ik heb het 40 jaar geleden al gebruikt,ik had een boek erover gelezen heel verhelderend.
  titel is:LEEF LANG EN GEZOND VAN DR D C JARVIS.
  OF HET NOG TE KOOP IS???
  IK EET NU VOLGENS HET BLOEGROEP DIEËT EN DAAR STOND GESCHREVEN DAT HET NIET GOED IS VOOR BLOEDGROEP O.
  WEET IEMAND DAAR IETS VAN…
  DE APPELAZIJN UIT REFORMWINKELIS HET ZUIVERSTE,
  EN DAN BEGINNEN MET 2 THEELEPELS,GEWOON MET WATER,
  IS HET HEERLIJK IK HEB ER GEEN MOEITE MEE GEHAD…

 12. Heb volgend recept van iemand gekregen als vervanger voor wijn, alcoholvrije wijn: ong twee eetlepels appelazijn, grote theelepel gemberpasta (albert hein bij conimex in klein potje), beetje stevia (of honing) naar smaak in mooie (lege 🙂 ) wijnfles van 750 ml, aanvullen met water, schudden en klaar. Zeker zo lekker als wijn, maar geen calorieën en alcohol en…goedkoop! Kleur is ook van witte wijn.
  Ik wil nu de rode wijn versie gaan proberen met een rode azijn of rode kleur van iets er bij.

 13. Ik heb al gans mijn leven last van maagzuur, tot vorige maand iemand vertelde dat ge zuur met zuur moet bestrijden, ik nam s’morgens voor het eten één groot glas water met twee koffielepels appelazijn erin, na een week werd ik s’avonds ziek, ik moest een paar keren naar het toilet om alles wat er in mijn darmen zat te verwijderen, de volgende morgen was ik als herboren en raar maar waar mijn maagzuur is voor 99% verdwenen, dank aan het appelazijn en neem het nog elke morgen.

 14. Ik neem nu sins een week appelazijn. Wie heeft hier al positieve effecten mee bereikt? Zelf reumapatiënt en maagzuurman.. Ben benieuwd..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *