Appelazijn, een verrassend veelzijdig middel

Appelazijn is verrassend veelzijdig middel voor mens en dier.
Appelazijn is bijvoorbeeld makkelijk toe te voegen aan bijvoorbeeld een salade, het is een goed middel tegen acné maar het zorgt er ook voor dat er minder vet door het lichaam wordt opgenomen, ook bevorderd appelazijn de spijsvertering. Daarnaast is appelazijn makkelijk verkrijgbaar en kost het slechts een paar Euro.

Appelazijn is onder meer bekend om de volgende eigenschappen:

 • Het zorgt voor minder vetopname in het lichaam.
 • Het zorgt voor meer energie.
 • Het helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte.
 • Het draagt bij aan een mooie gladde huid.
 • Het bevordert de vetafbraak in het lichaam.
 • Het reguleert de bloeddruk.
 • Het bevordert de spijsvertering / stofwisseling.
 • Het kan het haar grondig reinigen.
 • Het kan het lichaam ontgiften / ontslakken.
 • Het kan reumatische klachten verminderen.
 • Het remt het hongergevoel
 • appelazijn

  Afvallen met behulp van appelazijn tabletten

  Afvallen met appelazijn tabletten

  Appelazijn kan helpen bij gewichtsverlies. Hiervoor kun je dagelijks 1 á 2 lepels vloeibare appelazijn gemengd met een glas water of sap drinken. Ook zijn er pillen te koop met een appelazijnconcentratie om je te helpen af slanken. Deze pillen neem je dagelijks met een glas water om het hongergevoel te verminderen, meer energie te krijgen en op die manier makkelijker af te vallen (op deze pagina kun je meer lezen over afvallen met behulp van appelazijn).

  Voordelen van tabletten met appelazijn:

  – Ze bevatten vaak meerdere werkzame stoffen zoals chroom, chroom zorgt er voor dat het honger gevoel minder wordt.
  – De tabletten proef je niet in tegenstelling tot een drankje met appelazijn.
  – De tabletten kun je makkelijk meenemen, en zijn dus ideaal als je (veel) onderweg bent.

  Een voorbeeld van appelazijntabletten zijn de tabletten van het merk Fytostar. Deze tabletten bevatten een hoge concentratie appelazijn en bevatten daarnaast onder andere vitamine B6, chroom en bestandsdelen van groene thee die een extra boost geven aan de vetverbranding. De tabletten van Fytostar zijn onder andere online te bestellen via drogisterij.net, een doosje met 60 pillen kost 15,95.


  Appelazijn tabletten

  Appelazijn van supermarkt Boni

  Appelazijn van de Boni

  Appelazijn is onder andere te koop bij diverse supermarktketens.
  Supermarkt Boni verkoopt flesjes appelazijn van het eigen huismerk Perfekt.
  Het flesje appelazijn is te vinden in het schap met de andere soorten azijn die Boni aanbiedt (o.a. wijnazijn).
  Het gaat hier om de vloeibare en heldere variant van appelazijn.
  De zuurgraad is ook op de fles te vinden, deze bedraagt 5%. (Dit ligt bij de meesten soorten azijn die genuttigd kunnen worden tussen de 4 en 5%).
  Het glazen flesje heeft een inhoud van 250 ml en het kost slechts € 0,99.

  Op de website van Boni kunt u een adres in de buurt zoeken.
  Appelazijn van het merk Perfekt is eventueel ook online te bestellen via de webshop.
  http://www.bonisupermarkt.nl/webwinkel/product/perfekt-appelazijn-5/225756

  appelazijn van boni

  Zuur van appelazijn in de maag

  Appelazijn te zuur voor de maag?

  Appelazijn is behoorlijk zuur, daarom wordt vaak gedacht dat appelazijn erg slecht is voor de maag. Echter is het zo dat maagzuur dat door het lichaam zelf aangemaakt wordt in de maag zuurder is dan appelazijn.

  Overzicht met zuurtegraden, tbv vergelijk met zuur in de maagWat is pH-waarde?
  Met de zuurgraad wordt aangegeven hoe zuur iets is.
  Bij vloeistoffen wordt dit uitgedrukt in pH-waardes van 0 tot 14.
  De “p” staat hierbij voor Potenz (kracht) en de “H” staat voor waterstof.
  Hierbij is pH 0 het meest zuur, dus hoe hoger de pH-waarde hoe minder zuur de vloeistof is.
  Bij een pH-waarde van 7 spreken we van een neutrale waarde.
  Zuiver water is een voorbeeld van een vloeistof met een neutrale pH-waarde.
  In de tabel hiernaast kun je nog enkele voorbeelden vinden.

  Juiste pH-waardes zijn belangrijk voor het lichaam
  De pH-waardes van de vloeistoffen (zoals bloed, speeksel en urine) in ons lichaam verschillen van elkaar.
  Het maagzuur dat in de maag wordt aangemaakt is hierbij het meest zuur en heeft gewoonlijk een pH-waarde tussen de 1 en 3, dit is te vergelijken met de zuurwaard van een citroen, citroenzuur heeft namelijk een pH-waarde van ongeveer 2.
  Ook urine kan ook behoorlijk zuur zijn, gemiddeld ligt de pH-waarde van urine tussen de 4 en 8.

  De pH-waardes in het lichaam kunnen door verschillende factoren zoals stress en voeding worden beïnvloedt. Om het lichaam goed te kunnen laten functioneren is het van belang dat de zuurtes in het in lichaam binnen de gebruikelijke grenzen blijven.

  De pH-waarde van Appelazijn
  De pH-waarde van appelazijn ligt rond de 3,5 – 4 en is dus alsnog aardig zuur, maar dus niet zuurder dan het lichaamseigen maagzuur.
  Wanneer appelazijn dus wordt verdund en niet in grote hoeveelheden wordt genomen zal het niet schadelijk zijn voor de maag.

  Gezegd wordt zelfs dat appelazijn het lichaam zou ondersteunen bij het regelen van de juiste pH-waardes in het lichaam. Hierdoor kunnen verschillende functies in het lichaam zelfs worden bevorderd.

  Appelazijn als tonic

  Appelazijn als tonic gebruiken

  Appelazijn is goed te gebruiken als tonic voor de huid. Het zuur van het azijn zorgt voor een juiste zuurgraad van de huid. Hierdoor wordt de bloedsomloop verbeterd en krijgt u een mooie gladde en zachte huid. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met een vette of juist droge huid.
  Ook werkt appelazijn erg goed om op een natuurlijke manier acné (puistjes) tegen te gaan.

  Wanneer appelazijn als tonic wilt gebruiken doet u een beetje appelazijn op een wattenschijfje. Vervolgens dept u het wattenschijfje op de huid. Laat dit 10 á 15 minuten inwerken en spoel het vervolgens met lauw water weer af. U hoeft de appelazijn niet per sé af te spoelen, maar vanwege de geur die het met zich meebrengt is dit wel aan te raden. Uw huid zal er beter uit gaan zien door de appelazijntonic en het is voordeliger dan de meeste crèmes.

  Pure tonic
  Appelazijn kunt u puur op de huid aanbrengen, waarschijnlijk zult u dan een licht prikkelend gevoel op de huid ervaren door het zuur in het azijn. Deze methode is vooral aan te raden wanneer u acné wilt bestrijden, u kunt dan plaatselijk wat appelazijn aanbrengen op de huid.

  Appelazijn Facewash met water
  Een meer aangename manier om appelazijn als tonic te gebruiken is door dit te verdunnen met water. Gebruik hiervoor 1 deel azijn en 1 deel water. Wanneer de appelazijn met water wordt gemengd is dit een stuk milder voor de huid en zal er geen prikkelend gevoel worden ervaren. Ook zal de geur op deze manier minder sterk aanwezig zijn.

  Disclaimer van Appelazijn.eu

  Disclaimer Appelazijn.eu

  De informatie die aangeboden wordt op deze website is gebaseerd op ervaringen en zijn dus niet geschreven door een deskundige. Ieder menselijk lichaam is anders en kan dus ook anders reageren op appelazijn.

  Wanneer u erover twijfelt om appelazijn te nemen tegen complicaties raden wij aan om dit eerst met uw huisarts op te nemen. Ook wanneer u appelazijn wilt nemen in combinatie met medicijnen is het verstandig om eerst contact op te nemen met uw huisarts zodat u zeker weet dat deze combinatie geen kwaad kan. Appelazijn is geen vervanging van het advies van een arts of specialist.

  Hoewel de informatie op deze website met zorgvuldigheid is samengesteld, kan appelazijn.eu geen garantie bieden dat deze informatie volkomen juist is en/of blijft. Aan de informatie op appelazijn.eu kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

  De teksten op deze website zijn geschreven voor appelazijn.eu en mogen dan ook niet zonder toestemming worden overgenomen voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden.


  disclaimer appelaijn.eu